Să fii preocupată de sănătatea este esențial în această perioadă, iar pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru tratarea unor afecțiuni îți recomandăm siropul de pătlagină.

Recunoscut pentru proprietatea de a combate tusea, bronșita, chiar și anumite boli de plămâni, pătlagina are efecte emoliente, astfel că ajută la calmarea membranelor mucoasei iritate ori inflamate.

Pătlagina conține proteine, acizi, alcaloizi, taninuri, dar și flavonoide și aminoacizi, având astfel proprietă expectorante și decongestive, motiv pentru care elimină mucozitățile acumulate în tractul respirator.

Siropul de pătlagină ajută la ameliorarea tusei, a astmului bronșic, dar și a faringitei, bronșitei, afoniei, dar ajută și la combaterea diareei, hipertensiunii arteriale și normalizează chiar și colesterolul mărit.

Ca să prepari sirop de pătlagină ai nevoie de:

-200 de grame de frunze de pătlagină
- 400 ml de apă
- 100 grame de miere.

Ca să prepari acest sirop trebuie doar să fierbi frunzele de pătlagină cu apă timp de 30 de minute, iar apoi să lași la răcit. Stecoară mai apoi, adaugă mierea și amestecă bine, până la omogenizare.

Adulții pot consuma 3-6 linguri pe zi, în timp ce copiii 3-6 lingurițe, în funcție de gravitatea afecțiunii. De asemenea, este musai să ții acest sirop în frigider.

Articol citit de 332 persoane