Să combini miere cu unt ar putea să ți se pară, la prima impresie, o combinație nesănătoasă, însă, în realitate, aceasta este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât ajută la întărirea oaselor, previne riscul de apariție a infarctului și ajută la pierderea în greutate.

Potrivit specialiștilor, dacă te confrunți cu lipsă de calciu ar trebui să-ți începi fiecare zi cu o linguriță de miere cu unt.

Așadar, amestecă 100 de grame de unt cu 100 de grame de miere de albine, într-un vas de sticlă ori de ceramică, după care așteaptă să se omogenizeze totul. Se recomandă să fie administrată în doză de o linguriță pe zi, în cazul copiilor de până la trei ani, în timp ce copiilor mai mari și adulților li se recomandă să consume între două și șase lingurițe pe zi.

Această combinație nu este recomandată doar pentru a fixa calciul în organism, ci și pentu a spori pofta de mâncare în cazuri de slăbiciune, rahitism, graviditate ori lehuzie.

Această combinație este, însă, interzisă persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, boli de ficat ori de rinichi, dar și cu obezitate.

Dacă vrei să slăbești, însă, ar trebui să consumi miere cu unt și cu cacao. Deși ar putea să ți se pară o combinație cu o cantitate mare de calorii, trebuie să știi că stimulează sucurile gastrice și digestia și îmbunătățește arderea caloriilor.

Mierea de albine este o adevărată comoară pentru organismul uman, fiind considerată un antibiotic natural, grație conținutului de propolis, ce are rolul de a trata infecții, dar și inflamații ori alte afecțiuni.

Articol citit de 5089 persoane