Ceapa are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind utilă pentru a combate chiar și probleme respiratorii, precum tuse și răceală, însă și ceaiul din foi de ceapă este indicat a fi consumat cu regularitate.

Grație flavonoidelor și compușilor din ceapă, ceaiul de ceapă are numeroase proprietăți asupra organismului, între care ameliorarea afecțiunilor inimii, reglarea nivelului de colesterol din sânge și a celui de zahăr, dar și a atritei.

Descoperă ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi ceai din coji de ceapă, mai jos:

Combate hipertensiunea

Toarnă apă clocotită peste foi de ceapă, iar apoi așteaptă să se infuzeze. Consumă amestecul zi de zi, iar problemele tale cu inima vor dispărea. Acest remediu naturist ajută la reglarea nivelului de sodiu și clor din organism, prevenind astfel hipertensiunea arterială.

Ameliorează spasmele musculare

Consumat în doză de o ceașcă pe zi, ceaiul din foi de ceapă ajută la ameliorarea spasmelor musculare, astfel că vă veți bucura de un somn liniștit. De asemenea, ceaiul din frunze de ceapă ajută la ameliorarea durerilor în gât.

Vindecă răceala și ameliorează congestia nazală

De asemenea, o altă proprietate a ceaiului din frunze de ceapă este faptul că ajută la tratarea răcelii și congestiei nazale. De asemenea, pentru o altă modalitate pentru a te bucura de efectele frunzelor de ceapă este să-ți faci o infuzie și să inspiri aburul fierbinte. Așteaptă cinci minute să acționeze.

Articol citit de 1858 persoane