Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni cu care se confruntă o mulțime de persoane, tineri sau persoane mai în vârstă, este, fără îndoială, anemia. Ca să o tratezi, însă, este indicat să folosești câteva remedii naturiste recomandate de Ovidiu Bujor, care este cunoscut drept Împăratul plantelor.


Apa argiloasă, o comoară pentru sănătate

Recomandată pentru tratarea anemiei este argila terapeutică. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un pahar cu apă, o linguriță de pudră de argilă terapeutică. Lasă să stea la macerat timp de opt ore, după care consumă o jumătate de pahar dimineața, pe stomacul gol și o jumătate seara.

Trebuie, însă, să bei doar apa decantată, nu doar argila. Urmează acest tratament timp de 21 de zile, după care fă o pauză de 2 săptămâni.

Curmalele, recomandate în astenia fizică

Dacă te confrunți cu anemie în urma sarcinii sau unor boli infecțioase încearcă să-ți faci o infuzie de curmale. Așadar, pune 50 de grame de fructe la 1 litru de apă. Lasă-te la macerat timp de câteva ore, după care consumă apa. Curmalele sunt, de asemenea, recomandate pentru reglarea digestiei.

Sfecla roșie

Cu un conținut bogat de potasiu, fosfor, calciu, cupru, carbohidrați, proteine și grăsimi, sfecla roșie ajută la tratarea anemiei. Este, de asemenea, recomandată pentru copii și tineri, putând fi consumată și sub formă de suc.

Cimbrișor

Frunzele de cimbrișor sunt eficiente, de asemenea, în prevenirea și tratarea anemiei, putând fi consumate și de adolescente la pubertate ori de femei la menstruație. De cealaltă parte, semințele de cimbrișor sunt bogate în fier, astfel că au rolul de a trata această afecțiune. 

Ce este anemia

Anemie este o afecțiune ce se manifestă prin pierderea apetitului, prin apariția amețelilor, a zgomotelor în urechi, a constipației dar și a durerilor de cap. Este cauzată de lipsa de fier sau de cea a vitaminei B12 dar poate să apară în urma afecțiunilor măduvei spinării, ficatului sau tiroidei.

Caisele, strugurii, cireșele, curmalele, mazărea, salata verde, mierea, alunele, ghimbirul, dovleacul, morcovii, păstârnacul, soia și fasolea sunt, de asemenea, alimente recomandate în dieta zilnică a persoanelor diagnosticate cu anemie.

Articol citit de 4378 persoane