Alimentele alcaline ajută la echilibrarea organismului și sunt esențiale pentru funcționarea optimă a acestuia, deoarece previn apariția stărilor de oboseală, a concentrării și , în plus, împiedică deteriorarea țesuturilor.
Alimentele alcaline au un nivel ridicat al pH-ului, mai mare de 7, iar printre cele mai benefice pentru organism se numără:
Spanacul
Potrivit nutriționiștilor, spanacul conține vitamine, minerale, proteine și fibre ce ajută organismul să funcționeze optim. De asemenea, acesta conține și magneziu, calciu, potasiu și fier.
Varză kale
Medicina naturopată susține că varza kale nu doar că ajută la reducerea colesterolului din sânge, însă conține antioxidanți ce ajută la prevenirea stresului oxidativ, prevenind astfel anumite forme de cancer. Aceasta conține vitamine precum A, C și K, dar și minerale, precum potasiu, zinc și fier.
Castravete
Cu un conținut bogat de apă (95 la sută), castravetele nu doar că are puține calorii, dar este și un aliment alcalin. Acesta conține, de asemenea, și antioxidanți ce previn apariția bolilor cronice și este o sursă bogată de vitamina A, C, K și B, precum și de minerale ca magneziu, seleniu, potasiu, fier și zinc.
Broccoli
Acesta conține antioxdanți și fibre ce ajută la reducerea acidității din sânge și elimină excesele de toxine din organism, prevenind astfel bolile de inimă și întărind sistemul imunitar.
Printre alimentele alcaline se numără și ceapa verde, gulia, ridichiile, zucchinii, cartofii dulci, ardeiul gras, usturoiul, dar și următoarele fructe: mere, curmale, pere, smochine, ananas, piersici, mango, kiwi, caise, ovăz, mei, hrișcă, migdale, ulei de pește, de in ori de cocos.
Articol citit de 881 persoane
Acest articol nu are comentarii!