Multe persoane se confruntă cu varice, care pe lângă faptul că sunt și inestetice, sunt și dureroase, motiv pentru care îți propunem acest remediu simplu ce ajută la ameliorarea simptomelor.

Florile de gălbenele sunt adevărate comori pentru răni, inflamații și afecțiuni ale pielii, iar în combinație cu planta recunoscută sub numele de coada-șoricelului va face minuni.

Potrivit experților în medicină naturopată, gălbenelele sau Calendula officinalis au proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, emoliente, hidratante, antibacteriene și cicatrizante, dar și regenerante, motiv pentru care pot fi folosite pentru a trata numeroase probleme ale pielii, precum cicatrici, mâncărimi, inflamații, iritații, varice și chiar infuzii.

De cealaltă parte, coada-șoricelului este o plantă recomandată pentru ameliorarea simptomelor date de varice, ulcer varicos, dar și eczme ori ale probleme.

Învață cum să prepari acest remediu naturist pentru ameliorarea simptomelor date de vene varicoase, mai jos:

Ai nevoie de:

- flori de gălbenele uscte
- flori de coada-șoricelului uscate
- apă de hamamelis
- ulei esențial de lavandă

Mod de preparare:

Într-un borcan mare, așează florile de gălbenele și de coada șoricelului. Completează cu apa de hamamelis și presează bine.

Închide apoi borcanul și lasă plantele la macerat pentru trei săptămâni. Este, însă, indicat să agiți zilnic borcanul, pentru ca florile să-și lase principiile active.

Ulterior, strecoară lichidul, îndepărtează plantele și adaugă uleiul esențial de lavandă, cam 10-30 de picături per 30 ml de lichid.

Pune amestecul obținut într-un recipient tip spray, iar apoi pulverizează pe zonele dureroase și masează.

Articol citit de 239 persoane