Steatoza hepatică, cunoscută și sub numele de ”ficat gras”, este o afecțiune tratabilă, ale cărei efecte negative pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste simple, la îndemâna oricui.

De cele mai multe ori, steatoza hepatică se manifestă în cazul persoanelor care au ficatul alcătuit din grăsime în proporție de 5-10 la sută, acestea fiind persoane care au trecut de vârsta de 50 de ani și care au fost diagnosticate cu diabet.

Steatoza hepatică este o afecțiune ce se manifestă prin anxietate, fibromialgie, grăsime abdominală, nivel ridicat de acid uric, colesterol și trigliceride, căderea părului, acnee, apnee în somn, oboseală, reducerea poftei de mâncare, dificultăți în a slăbi, dar și dificultăți de concentrare.

Pentru a combate aceste simptome și pentru a păstra sănătatea ficatului tău alege să încerci aceste remedii naturiste ce ajută la reglarea nivelului de colesterol și zahăr din sânge, dar și absorbția de grăsimi.

Pentru a prepara acest remediu naturist ce stimulează eliminarea grăsimilor acumulate la ficat ai nevoie de două bucăți de sfeclă, șase morcovi, un praf de sare și unul de piper. Taie ingredientele în bucăți mici, după care pune-le în blender și amestecă-le. Nu uita să adaugi sare și piper, iar dacă sucul are o consistență prea groasă, mai adaugă un pic de apă. Consumă băutura obținută imediat.

Ceaiul de păpădie este, de asemenea, un remediu eficient pentru steatoza hepatică. Tot ce trebuie să faci este să-ți prepari o infuzie obținută dintr-o lingură de plantă și 250 de ml de apă. Consumă amestecul obținut, iar în scurt timp vei vedea rezultatele.

Steatoza hepatică poate fi combătută și cu ajutorul lămâilor, în cazul în care nu ai probleme cu aciditatea gastrică. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină zeamă de lămâie în ceaiul, salata, băutura sau alimentele pe care vrei să le consumi. Acestea vor ajuta la curățarea ficatului, sporind eliminarea grăsimii acumulate în acest organ.

Articol citit de 999 persoane