Ți se pare că uiți lucruri ori că ai o stare de spirit proastă ori că te simți rău din punct de vedere psihic? Ei bine, poate fi vorba doar de o lipsă a somnului, o schimbare hormonală ori poate că aceste stări îți sunt cauzate de alimentația defectuoasă.
Specialiștii în nutriție susțin că dieta joacă un rol important în ceea ce privește menținerea sănătății creierului, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt alimentele care te ajută să-ți îmbunătățești capacitatea de concentrare.
Pește gras
Potrivit studiilor de specialitate, peștele gras, precum somon, ton, macrou, păstrăv sau stridii ori midii, sunt o sursă bogată de acizi grași Omega-3, care contribuie la îmbunătățirea memoriei și a funcționării creierului.
Nuci
Benefice pentru mine sunt, potrivit nutriționiștilor, și nucile. Cercetătorii au stabilit, în urma unui studiu realizat pe femei, că persoanele care mănâncă nuci cinci zile pe săptămână prezintă o îmbunătățire a funcției cognitive. De asemenea, consumul constant de nuci contribuie la îmbunătățirea funcționării creierului, sporește puterea de concentrare, precum și viteza de procesare, potrivit unei cercetări din 2021.
Ardei grași
Ardeii grași de culoare roșie se numără printre alimentele care au un conținut mare de vitamina C și alți nutrienți responsabili de întărirea sistemului imunitar. Totodată, vitamina C este asociată cu puterea de a îmbunătăți capacitatea cognitivă și protejează împotriva stresului oxidativ asociat cu deteriorarea mentală, potrivit unui studiu realizat de Nutricion Hospitalaria.
Ceai
Fie că vorbim de ceaiul verde ori de ceaiul negru, această băutură contribuie la îmbunătățirea sănătății creierului, inclusiv la îmbunătățirea capacității de memorare, a capacității cognitive și a puterii de concentrare. Parte din beneficiile din ceai vin din conținutul de cofeină dar și din tiamină, care joacă un rol important în sporirea atenției.
Apa
Se spune că deshidratarea poate influența starea de spirit, cel puțin în rândul adulților, motiv pentru care pentru a preveni această problemă și pentru a reduce riscul de a dezvolta probleme cognitive alegeți să beți cel puțin opt pahare cu apă pe zi.
Fructe de pădure
Despre beneficiile fructelor de pădure s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă afinele, căpșunele, zmeura și murele ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare. Din acest motiv, nutriționiștii vă recomandă să le consumați proaspete sau chiar în smoothie-uri, dimineața, pe stomacul gol.
Totodată, bananele, ciocolata neagră, nucile și chiar fisticul, dar și spanacul sunt alte alimente care contribuie la menținerea sănătății creierului, astfel că ar trebui să se regăsească în dieta ta.
Articol citit de 616 persoane
Acest articol nu are comentarii!