Multe dintre persoanele din ziua de astăzi se confruntă cu probleme de somn. Oricât de mult ar încerca, aceștia nu reușesc să adoarmă, motiv pentru care dacă te numeri printre ei n-ar trebui să disperi. Există numeroase recomandări de care ai putea să ții cont pentru a te bucura de un somn odihnitor.

Ca să dormi bine și să adormi cu ușurință trebuie să ții cont de câteva sfaturi, pe care ți le prezentăm mai jos:

Crează un mediu plăcut

Dacă te numeri printre persoanele care adorm greu încearcă să creezi un mediu plăcut pentru odihnă. Spre exemplu, ai grijă ca în cameră să fie o temperatură plăcută, trage draperiile pentru a face întuneric și, evident, închide geamurile pentru a fi liniște. De asemenea, nu uita nici de lenjeria de pat, care trebuie să fie curată.

Mănâncă sănătos la cină

Să mănânci ușor la cină te va ajuta să dormi mai bine noaptea, motiv pentru care alege să consumi legume și carne la grătar ori chiar un iaurt. De asemenea, nu mânca cu trei ore înainte de a merge la somn.

Renunță la băuturile care-ți dau energie

Evident, dacă ai probleme cu somnul, în a doua parte a zilei n-ar trebui să consumi băuturi ce conțin ingrediente ce-ți dau un boost de energie, precum cafea, ceai, ciocolată, băuturi energizante.

Evită să mai stai la teelvizor

Ca să dormi bine ar trebui să nu mai stai la televizor până târziu ori cu ochii în ecranul telefonului. Lumina albastră nu te va ajuta deloc să adormi cu ușurință. De asemenea, poți încerca și diferite tehnici de relaxare, precum să asculți muzică de relaxare ori să faci exerciții.

Articol citit de 904 persoane