Pandemia de coronavirus continuă, dar și timpul trece, iar primăvara este aici, motiv pentru care ar trebui să profiți de legumele disponibile și să consumi cât mai mult spanac. Îți poți prepara suc de spanac, care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Consumat constant, câte 500 de ml pe zi, sucul de spanac nu doar că te va ajuta să-ți întărești sistemul imunitar, însă te va ajuta să combați problemele digestive.

Conform experților în nutriție, sucul de spanac este o sursă excelentă de fitonutrienți, vitamine și minerale, având rolul de a preveni apariția cancerului, dar și a inflamațiilor din organism.

De asemenea, spanacul conține și flavonoide, vitamina C, vitamina E, betacaroten, mangan, zinc și seleniu, care ajută la prevenirea osteoporozei, aterosclerozei și hipertensiunii arteriale.

Sucul de spanac este recomandat și persoanelor în vârstă, întrucât conținutul bogat de luteină și zeaxantină ajută la prevenirea degenerării maculare, protejând astfel ochii și reducând riscul de a dezvolta cataractă.

Nu în ultimul rând, spanacul este o sursă excelentă de potasiu, astfel că ajută la funcționarea optimă a inimii și previne bolile cardiovasculare.

Sucul de spanac este recomandat și femeilor însărcinate, întrucât este o sursă excelentă de fier, ajutând la întărirea oaselor. Este indicat și adolescenților, având aceleași efecte.

Cum poți să prepari suc de spanac:

Ca să prepari suc de spanac ai nevoie de 200 de grame de frunze de spanac, trei morcovi și două mere. Trece totul prin blender și bea sucul imediat ce l-ai făcut. Poți, de asemenea, să încerci și spanac cu ananas, cu mere ori cu țelină.

Articol citit de 170 persoane