Dacă te numeri printre persoanele care își doresc cu ardoare să slăbească, atunci e musai să incluzi în alimentația ta câteva alimente care te vor ajuta să sporești procesul metabolic și să accelerezi arderea grăsimilor.

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le incluzi în alimentația ta, află mai jos:


Carne de ton

Recunoscută pentru conținutul de acizi grași Omega-3, carnea de ton are puterea de a stimula producerea de leptină, care ajută la instalarea senzației de sațietate. Poți, de asemenea, să încerci și macrou, hering ori sardine, întrucât efectele vor fi aceleași.

Ceai verde

Recunoscut pentru puterea miraculoasă pe care o are asupra organismului, ceaiul verde sporește pierderea depunerilor de grăsime. Este, însă, bine să bei ceai verde imediat după masă și vei reuși să scapi de grija caloriilor.

Ardei iute

Consumați în mâncare sau pur și simplu, ca atare, ardeii iuți sunt recomandați pentru a-ți accelera metabolismul, întrucât ajută la arderea calorică, fiind o sursă excelentă de capsaicină.

Ovăz

Ovăzul, care se numără printre carbohidrații cu o digestie lentă, ajută la menținerea unui nivel scăzut al producerii de insulină dar este eficient pentru accelerarea arderii grăsimilor.

Nuci

Cu un conținut bogat de Omega-3, nucile sunt o sursă excelentă și de antioxidanți, motiv pentru care n-ar trebui să eziți să le consumi. Mănâncă un pumn de nuci pe zi, iar efectele se vor vedea rapid.

De asemenea, pentru a spori arderea grăsimilor, ar trebui să consumi și somon, soia, avocado și, nu în ultimul rând, să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

Articol citit de 1740 persoane