Fiecare dimineață ar trebui să înceapă, conform specialiștilor, cu un pahar cu apă și piper cayenne, în care puteți adăuga și suc de lămâie, întrucât are efecte detoxifiante.


Așadar, potrivit experților, atunci când alegi să consumi în mod regulat apă cu piper cayenne îți vei detoxifia organismul, îți vei îmbunătăți imunitatea și chiar îți vei stimula și sistemul circulator.


Bogat în alcaloidul capsaicină, dar și în vitamina C, B6, vitamina E, potasiu, mangan și un flavonoid cu proprietăți antioxidante, piperul cayenne are numeroase beneficii pentru organism, ajutând la ameliorarea tulburărilor stomacale, a ulcerelor, durerilor în gât, tuse spastică și chiar diaree.


Mai mult de atât, acest amestec ușor de pregătit și la îndemâna oricui are proprietatea și de a trata indigestia și de a regla nivelul de zahăr din sânge.


Piperul cayenne este, de asemenea, eficient pentru a trata rănile ori tăieturile, oprind sângerarea în câteva secunde, fără durere. Tot ce trebuie să faci este să prepari un pic de piper pe rana respectivă și apoi să acoperi cu un bandaj.

Pentru a stopa hemoragiile, în schimb, este indicat să consumați câteva înghițituri de apă caldă în care ați dizolvat în prealabil o linguriță de piper.


Printre beneficiile date de piperul cayenne se numără ameliorarea durerilor date de inflamații, acesta având puterea de a calma durerile musculare, de spate și de gât.


Acest amestec poate combate, de asemenea, și durerile de cap și migrenele, întrucât piperul cayenne are puterea de a stimula un răspuns la durere într-o zonă diferită din corp, astfel că direcționează atenția creierului spre o nouă zonă, epuizând substanța P, astfel că percepția durerii va fi redusă.


Grație conținutului bogat de capsaicină, acest remediu naturist are proprietăți analgezice, astfel că ameliorează durerile articulare. 


De asemenea, conform unor cercetări efectuate de oamenii de știință din California, piperul cayenne poate ajuta la prevenirea cancerului de plămâni în cazul fumătorilor, întrucât stopează dezvoltarea tumorilor pulmonare induse de tutun. Ba mai mult, potrivit specialiștilor, acest ingredient ajută la protejarea celulelor organismului, motiv pentru care este indicat consumul regulat.

 

Articol citit de 6520 persoane