O alimentație sănătoasă, o activitate psihică intensă și să renunți la vicii sunt doar câțiva dintre factorii care te pot ajuta să previi apariția bolilor de inimă.

Potrivit experților în nutriție, anumite alimente sunt excelente pentru a menține sănătatea inimii, motiv pentru care dacă ai suferit un atac de cord ori vrei să previi unul, alege să incluzi în alimentația ta anumite alimente.

De asemenea, pentru a-ți păstra sănătatea renunță la fumat, fă sport și schimbă-ți dieta.

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi după un atac de cord, descoperă mai jos:

Fructe și legume

Potrivit experților în nutriție, consumul bogat de fructe și legume sporește nivelul de potasiu și de magneziu din organism, astfel că va preveni apariția bolilor de inimă. De asemenea, o astfel de dietă va regla nivelul de sodiu din sânge, care este responsabil de menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Ulei de măsline extra-virgin

Uleiul de măsline are numeroase beneficii pentru sănătate, motiv pentru care ar trebui să-l folosești în salate, dar și în preparate, întrucât va reduce riscul de apariție a unui atac de cord sau infarct.

Nuci

Bogate în grăsimi monosaturate și fiind o sursă excelentă de nutrienți sănătoși, nucile ajută la reglarea colesterolului din sânge și previn absorbția lui prin intestine. Ba mai mult, un consum regulat de nuci va ajuta organismul să producă acid nitric, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Pește

De asemenea, nici peștele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Consumă cu încredere somon, macrou sau sardine, care sunt o sursă excelentă de grăsimi bune.

De asemenea, pentru a-ți păstra sănătatea, consumă zilnic și cel puțin doi litri de ceaiuri sau apă. Dacă ai suferit un atac de cord, trebuie să renunți la dulciuri și la produsele de patiserie ce conțin grăsimi trans. În plus, trebuie să renunți la consumul de lapte, carne grasă și zahăr.

Articol citit de 1743 persoane