Una dintre cele mai comune afecțiuni în rândul românilor este, fără doar și poate, diabetul, motiv pentru care îți propunem să încerci să incluzi în alimentația ta aceste alimente.

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet crește de la an la an, însă medicii români se tem că acesta ar putea fi mult mai mare decât cifra oficial, mulți neștiind că suferă de această boală.

Conform experților în nutriție, persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui să aibă o dietă variată, bogată în nutrienți și săracă în calorii. Spre exemplu, ei pot consuma fulgi de ovăz, care sunt o sursă excelentă de fibre solubile, ce ajută la stoparea absorbției glucozei din alimente.

De asemenea, fasolea, mazărea, lintea și năutul n-ar trebui să lipsească din alimentația diabeticilor, întrucât sunt bogate în proteine, carbohidrați complecși și fibre solubile, ce ajută la creșterea glicemiei în sânge.

Fructele de mare sunt o sursă excelentă de minerale, în special crom, astfel că ajută la sinteza insulinei. De asemenea, din alimentația diabeticilor n-ar trebui să lipsească nici peștele gras, precum somon, sardine, macrou și ton, acesta fiind responsabil de menținerea glicemiei în limite normale.

Nu în ultimul rând, diabeticii au voie să consume cafea, întrucât este o sursă excelentă de potasiu, magneziu și antioxidanți, aceasta având rolul de a îmbunătăți răspunsul celulelor la acțiunea insulinei. Ba mai mult, cafeaua reduce riscul apariției diabetului.

Articol citit de 840 persoane