N-a mai rămas mult până când vara se va încheia, iar odată cu toamna își vor face apariția și virozele respiratorii, care se suprapun cu infecțiile cu COVID-19. Tocmai de aceea, este important să rămâi precaută și să descoperi această băutură ce are proprietăți antivirale.

Obținută din ingrediente ce ajută la întărirea sistemului imunitar, această băutură are proprietăți antivirale, astfel că te va ajuta să ții infecțiile la distanță.

Unul dintre ingredientele regăsite în cadrul acestei băuturi este lămâia. Bogată în vitamina C și considerată a fi un antibiotic natural, lămâia ajută la întărirea sistemului imunitar, întrucât activează celulele albe din organis,. De asemenea, aceasta are proprietatea de a preveni și combate numeroase virusuri și bacterii ce-ți pot afecta starea de sănătate, în special sistemul respirator.

Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile medicinale pe care le are și este o sursă bogată de antioxidanți. Acest ingredient ajută la stimularea sistemului imunitar și poate conbate virusurile și bacteriile ce pot determina răceala, gripa, tusea ori astm. De asemenea, acesta sporește secreția de mucus și poate trata și iritațiile.

De cealaltă parte, mierea de albine este un antibiotic natural ce poate combate virusurile și bacteriile ce pot cauza răceli ori gripă. De asemenea, are proprietăți expectorante, care sunt esențiale pentru a trata astmul ori alte probleme respiratorii ce pot fi determinate de un sistem imunitar slăbit.

Cum prepari băutura antivirală - ingrediente necesare:

- două lămâi mari, curățate
- o jumătate de rădăcină de ghimbir
- opt linguri mari de miere bio de albine

Mod de preparare:

Spală lămâile bine cu apă și oțet pentru a le dezinfecta și pentru a elimina posibilele resturi de pesticide.

Spală și ghimbirul și taie rădăcina în bucăți mici, după care pune-le în blender cu lămâile tăiate mărunt. Adaugă apoi și mierea și amestecă bine, până obții o textură cremoasă.

Pune amestecul obținut într-un borcan și păstrează-l în frigider. Consumă 1-2 lingurițe pe zi. Acest amestec îl poți dizolva în ceai, apă ori alte lichide.

Articol citit de 325 persoane