Anemia prin carență de fier este un tip de anemie întâlnit în rândul oamenilor de toate vârstele și se manifestă prin faptul că sângele nu are celule sanguine sănătoase, acest lucru datorându-se nivelului de fier insuficient. Mai exact, fără fier suficient, corpul nu va putea produce hemoglobină suficientă, care este substanța din celulele roșii responsabile de transportul oxigenului.

Persoanele care se confruntă cu anemie prin carență de fier ar trebui să beneficieze de îngrijiri medicale, întrucât anemia poate da naștere unor complicații. În cazuri mai ușoare este suficient să faci câteva schimbări în ceea ce privește alimentația și să consumi alimente precum:

Spanac


Unul dintre cele mai simple metode pentru a combate anemia prin carență de fier este să consumi cât mai mult spanac. Verde sau pregătit, spanacul este o sursă importantă de fier și de vitamina C, care ajută la absorbția fierului în organism. Conform experților, 100 de grame de spanac pot conține până la 3,6 mg de fier. Așadar, include-l în salate ori smoothie-uri și problemele tale vor dispărea.

Sfecla roșie

Ani la rândul, sfecla roșie a fost un remediu eficient pentru a combate anemia deoarece este o sursă excelentă de fier. Mai exact, fiecare 100 de grame de sfeclă roșie conțin până la 1,8 mg de fier. În plus, sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamina C și folați, care au, de asemenea, proprietăți anti-anemie. Așadar, consumă suc de sfeclă roșie timp de 2 săptămâni, dimineața, iar efectele se vor vedea rapid.

Ceai rooibos

Ceaiul rooibos sau ceaiul roșu sud african este o băutură cunoscută la nivel mondial, grație proprietăților benefice pe care le are asupra sănătății. Poate fi folosit chiar și pentru a trata deficiența de fier și conține și vitamina C. Consumă-l de 2 ori pe zi, însă fără a-l îndulci.

Articol citit de 2587 persoane