Palpitațiile, care sunt definite ca fiind acele bătăi ale inimii neobișnuite, care sunt însoțite de simptome precum amețeală, greață, atacuri de panică ori dureri în gât, pot fi cauzate atât de sedentarism, cât și de exercițiile fizice în exces.

Însoțite frecvent de alte simptome precum amețeală, greață, atacuri de panică ori dureri în gât și cervicale, palpitațiile pot fi cauzate de numeroși factori, precum:

Consumul de cafea și țigări

De cele mai multe ori, consumul în exces de tutun și cafea poate să determine apariția palpitațiilor. Tocmai de aceea, este bine să faci o pauză de două săptămâni și să vezi cum te simți. Dacă palpitațiile dispar, dar te simți în continuare obosit, alege să faci exerciții dimineața sau bea smoothie-uri ce-ți vor conferi o doză de energie.

Anxietatea îți dă bătăi de cap

Una dintre cele mai întâlnite cauze ale palpitațiilor este anxietatea. De aceea, este important să știi cum să-ți controlezi emoțiile atunci când ești la un pas de a avea un atac de panică. De asemenea, poți alege să te gândești mereu la lucrurile care te fac fericită.

Treci printr-o perioadă stresantă

Inima are de suferit atunci când ești mereu stresată ori când ai un stil de viață haotic. Tocmai de acea este bine să faci exerciții pentru a te elibera de energiile negative și să-ți faci un program de muncă bine stabilit.

Indiferent de cauza palpitațiilor, trebuie să știi că acestea pot fi combătute și cu ajutorul unor remedii naturiste. Spre exemplu, îți poți prepara o infuzie din talpa gâștei. Ai nevoie de o linguriță de plantă uscată și 250 ml de apă clocotită. Las-o la infuzat timp de cinci minute, iar apoi bea amestecul. Este musai să urmezi această cură șapte zile, timp în care poți să bei două căni de ceai pe zi.

De asemenea, și tinctura de păducel este eficientă pentru a combate palpitațiile. Tot ce trebuie să faci este să prepari o tinctură din 20-30 de grame de flori și frunze puse la macerat timp de 8 zile în alcool, iar apoi să strecori totul și să iei câte 15-20 de picături, de 3 ori pe zi.

 

Articol citit de 1234 persoane