Sănătatea plămânilor este deosebit de importantă în această perioadă, când noul coronavirus continuă să se răspândească. Astfel, îți propunem să descoperi câteva remedii naturiste care te vor ajuta să-ți cureți plămânii.

Astm, bronșită, răceli ori infecții virale, fibroză chistică, emfizem, pleurezie, pneumonie, tuberculoză ori cancer sunt doar câteva cauze comune ale problemelor respiratorii. Pentru a păstra sănătatea plămânilor, încearcă aceste remedii naturiste simple.

Ceai de oregano

Oregano este o sursă excelentă de carvacrol, ingredient ce are proprietăți decongestionante, dar și antivirale și antifungice. Pentru a te bucura de efectele acestuia trebuie să fierbi 700 de ml de apă, iar apoi să pui șase linguri de oregano proaspăt ori uscat. Așteaptă să infuzeze, adaugă o lingură de miere, iar apoi consumă fierbinte.

Ceai de pătlagină

Frunzele de pătlagină ajută la stimularea producției de mucus, motiv pentru care combate tusea seacă ori iritația. Tot ce trebuie să faci este să torni 250 de ml de apă clocotită peste două linguri de frunze proapete de pătlagină. Lasă la infuzat pentru 20 de minute, iar apoi consumă.

Inhalații cu mentă

Recomandate pentru a menținerea sănătății plămânilor, dar și pentru eliminarea mucusului din plămâni sunt inhalațiile cu mentă. Tot ce trebuie să faci este să pui apă fierbinte într-un castron, iar apoi să adaugi trei picături de ulei esențial de mentă. Închide ochii și inhalează vaporii de apă, după care suflă nasul regulat pentru a îndepărta mucusul.

Articol citit de 481 persoane