Durerile în gât sunt cauzate de obicei de răceală și gripă. Deși disconfortul resimțit este mare, există anumite remedii naturiste ce te pot ajuta să le ameliorezi cu ușurință.

Unul dintre cele mai comune simptome ale gripei sau ale răcelii este durerea de gât. Este important să nu o neglijezi și să o combați cu ajutorul unor remedii naturiste ori băuturi care ameliorează inflamațiile mucoasei gâtului, atenuând astfel durerile.

Potrivit Mayo Clinic, durerile în gât sunt cauzate de o răceală, de gripă, de mononucleoză, varicelă, dar pot fi determinate și de alergii, anumiți iritanți, precum tutun ori alcool, dar și de refluxul gastroesofagian.

Care sunt băuturile ce ajută la ameliorarea durerilor în gât, află mai jos:

Apa

Un aliat de nădejde pentru ameliorarea durerilor de gât este apa. Caldă sau rece, aceasta ajută la eliminarea disconfortului dat de durerile de gât. Tocmai de aceea, medicii recomandă să bei aproximativ doi litri de apă pe zi pentru a te hidrata. Pentru a te asigura că bei apă suficientă alege să ții aproape o sticlă cu apă ori un pahar. Pe măsură ce vei ține cont de aceast obicei, organismul tău îți va cere să bei apă și va deveni o necesitate.

Sucuri naturale

Fructele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa optim. Pentru a-ți păstra sănătatea și pentru a te hidrata alege să-ți prepari sucuri din fructe, însă fără a adăuga zahăr ori miere. Ananasul, portocalele și lămâile sunt, spre exemplu, recomandate pentru a le consuma sub formă de suc și pentru a ameliora durerile de gât, întrucât au proprietăți antiinflamatorii, dar conțin și o cantitate de vitamina C. Acestea ajută, de asemenea, și la întărirea sistemului imunitar.

Ceai

Ceaiul este, fără îndoială, o alegere excelentă pentru a relaxa mușchii gâtului. În funcție de planta folosită pentru preparare, acesta poate ameliora mai ușor sau mai greu disconfortul pe care-l resimți. Spre exemplu, ceaiul de salvie are proprietăți antiinflamatorii și combate durerile în gât.

Apa cu miere și lămâie

Un alt remediu naturist ce ajută la ameliorarea durerilor în gât este reprezentat de apa cu miere și lămâie. Această combinație ajută la calmarea mucoasei gâtului și elimină disconfortul dat de durerile în gât. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 250 ml de apă cu o lingură de miere și două linguri de apă, după care să bei această băutură. Se recomandă consumul a două căni pe zi.

Articol citit de 619 persoane