Hipertensiunea arterială este definită prin valori ale tensiunii arteriale ce depășesc 140/90mm HG și este o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane.

Tensiunea arterială poate crește fie în momentele în care ești agitată, obosită ori te confrunți cu situații stresante. Aceasta poate fi, însă, ținută în frâu cu ajutorul unor remedii naturiste simple, pentru a preveni accidente vasculare cerebrale, infarcturi ori probleme renale.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru a regla hipertensiunea arterială, află mai jos:

Suc de lămâie și pătrunjel

Trebuie doar să treci prin blender o lămâie și o legătură de pătrunjel. Bea sucul obținut în fiecare dimineață, iar efectele se vor vedea rapid. Sau, dacă nu preferi pătrunjelul, poți consuma doar apă cu lămâie.

Ceai de mușețel și coada calului

Un remediu naturist pentru reglarea hipertensiunii arteriale este acest ceai, întrucât ambele plante au proprieți calmante. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 300 ml de apă, iar apoi să adaugi o lingură de flori de mușețel și una de frunze de coada-calului, după care să lași la infuzat 5-10 minute. Strecoară, iar apoi bea ceaiul.

Ceai din foi de dafin

Frunzele de dafin nu au puterea de a condimenta preparatele, ci ajută și la normalizarea hipertensiunii, fiind bogată în potasiu și magneziu. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 250 ml de apă, apoi să adaugi 2-3 foi de dafin, iar apoi lasă-le la infuzat 10 minute. Consumă acest ceai de cel puțin patru ori pe zi.

Articol citit de 250 persoane