Anxietatea este o problemă mentală cu care se confruntă multe persoane, statisticile arătând că afectează 7,6 la sută din populația globală și este caracterizată de sentimente constante precum tensiune, îngrijorare și nervozitate.

De cele mai multe ori, anxietatea este o problemă care poate fi ameliorată prin alimentație, întrucât există numeroase alimente care contribuie la îmbunătățirea activității creierului și la ameliorarea simptomelor.

Care sunt alimentele care sporesc reducerea anxietății, află mai jos:

Somon

Potrivit nutriționiștilor, somonul are proprietăți excelente pentru sănătate, inclusiv în ceea ce privește reducerea anxietății. Acesta conține vitamina D, acizi grași Omega-3, dar și alți nutrienți care ajută la reglarea neurotransmitătorilor dopamină și serotonină, care pot ajuta la calmare și la relaxare. De asemenea, studiile de specialitate au arătat că vitamina D ajută la reducerea anxietății și a simptomelor date de depresie.

Mușețel

O plantă care ajută la reducerea anxietății este, de asemenea, mușețelul. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care poate ajuta la reducerea inflamațiilor asociate cu anxietate. Deși acest mecanism nu este clar, mușețelul ajută la reglarea neurotransmițătorilor asociați cu starea de spirit, precum serotonină, dopamin și acid gamma-aminobutiric.

Turmeric

Acest condiment este o sursă bogată de curcumin, un compus care contribuie la menținerea sănătății creierului și ameliorează anxietate. Grație aportului bogat de antioxidanți și a proprietăților antiinflamatorii, curcuminul ajută la prevenirea deteriorării celulelor creierului care este asociat cu inflamațiile cronice și cu stresul oxidativ.

Ciocolata neagră

Un aliat de nădejde pentru ameliorarea anxietății este și ciocolata neagră. Aceasta conține flavonoli, precum epicatechin și catechin, care acționează ca antioxidanți. Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că flavonolii regăsiți în ciocolata neagră contribuie la menținerea sănătății creierului și are efecte neuroprotective. De asemenea, acești flavonoli sporește fluxul de sânge în creier și pot îmbunătăți activitatea celulară.

Iaurt

Dacă te confrunți cu anxietate, atunci include în dieta ta iaurt. Probioticele sau bacteriile sănătoase, care sunt găsite în diferite tipuri de iaurt pot ajuta la îmbunătățirea stării de bine, inclusiv a sănătății mentale.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 803 persoane