Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile benefice pe care le are în ceea ce privește prevenirea diabetului este castravetele amar sau Momordica Charantia.

Bogat în polipeptidă-p și vicină, doi compuși cu activitate asemănătoare insulinei, dar și charantină, o substanță cunoscută pentru efectele hipoglicemiante, precum și 17 aminoacizi care se găsesc și în insulină, castravetele amar este cunoscut și sub numele de insulină vegetală, motiv pentru care e indicat persoanelor diagnosticate cu diabet.

Așadar, pentru a-ți regla nivelul glicemic și pentru a îmbunătăți nivelul de zahăr din sînge și pentru a stimula producția de insulină prepară această băutură magică.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- un castravete amar
- un măr verde
- o bucată de ghimbir de doi centimetri
- două lingurițe de suc de lămâie
- o linguriță de sare

Mod de preparare:

Taie castravetele amar în bucăți de mărime medie, curăță-i de semințe, după care freacă-l cu sare și așteaptă zece minute, pentru a i se duce gustul amar.

Stoarce bucățelele de suc, după care adaugă-le în blender cu ghimbir și cu mărul, ambele mărunțite.

Consumă această băutură magică în fiecare dimineață, pe stomacul gol, iar efectele se vor vedea încă de la primele utilizări, întrucât îți vei regla nivelul de glicemie din sânge.

Ba ami mult, castravetele amar este indicat și pentru a trata tulburările digestive, bolile de ficat, hipertensiunea arterială, pietre la ficat, psoriazis și, în plus, oferă protecție și împotriva cancerului și a tumorilor, grație proprietăților antitumorale pe care le are.

Articol citit de 2526 persoane