Produs și folosit pentru prima dată în Coreea de Sud, usturoiul negru are beneficii incredibile asupra sănătății, având puterea de a combate numeroase afecțiuni.

Usturoiul negru este un usturoi obținut printr-o tehnică specială de fermentație, cunoscută în Asia de mai bine de un mileniu.

Având consistența unui jeleu, mai moale și mai ușoară decât cel alb, usturoiul negru ajută la combaterea infecțiilor din organism, grație proprietăților antimicrobiene, antibiotice și antimicotice. Usturoiul negru ajută, de asemenea, la combaterea tusei și răcelii iar dacă este consumat regulat, ajută la prevenirea riscului de apariție a infecțiilor căilor respiratorii superioare.

Usturoiul negru are un conținut bogat de vitamine B6 și C, dar și minerale precum seleniu și mangan, motiv pentru care ajută la întărirea sistemului imunitar, precum și la prevenirea îmbătrânirii organismului.

Conform experților în medicină naturopată, usturoiul negru conține o cantitate dublă de antioxidanți față de usturoiul alb, motiv pentru care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare întrucât favorizează circulația optimă a sângelui, combate rigidizarea arterelor și ajută la subțierea sângelui, având rol vasodilatator.

Și sistemul digestiv este ajutat de un consum regulat de usturoi negru, întrucât ajută la îmbunătățirea digestiei și la sporirea procesului de absorbție a nutrienților.

Nu în ultimul rând, usturoiul negru ajută la normalizarea colesterolului rău din sânge dar și la ameliorarea simptomelor date de această problemă. De asemenea, usturoiul negru ajută la combaterea unor forme de cancer, fiind responsabil de combaterea celulelor canceroase și de prevenirea extinderii lor în organism. Este recomandat, în special, pentru tratarea cancerului de colon, de stomac, de esofag, de pancreas sau cancer mamar.

Articol citit de 1547 persoane