Cartofii sunt nelipsiți de pe mesele românilor, fiind preferați oricând ca garnitură, însă aceștia pot fi folosiți și ca suc, având numeroase beneficii terapeutice.

Potrivit nutriționiștilor, sucul de cartofi conține vitamine de tip B, precum B1, B2, B3, B6, dar și potasiu, fier, zinc și antioxidanți.

Astfel, în cazul în care este consumat frecvent, acesta ajută la combaterea problemelor digestive, deoarece ameliorează constipația, balonarea, flatulența, dar și indigestia.

Sucul de cartofi conține, de asemenea, și vitamina C, care este un aliat de nădejde în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar, dar și prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Sucul de rinichi este eficient, de asemenea, pentru detoxifierea rinichilor, a ficatului, dar și a vezicii biliare și ajută, de asemenea, la normalizarea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de apariție a atacului de cord.

Cum poți să prepari suc de cartofi:

Pentru a prepara sucul de cartofi trebuie să îi cureți, să-i speli și să-i treci prin blender cu un pahar cu apa, ca să obții o consistență mai ușoară. Poți, de asemenea, să-i treci și printr-un storcător de fructe și să bei sucul obținut simplu ori cu alte sucuri de fructe. Este, însă, indicat să bei acest suc pe stomacul gol.

Articol citit de 121 persoane