Bogat în antioxidanți, sucul de soc este un remediu naturist excelent, fiind recomandat chiar și persoanelor care se confruntă cu diabet ori care suferi de afecțiuni respiratorii.

Folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile curative, frunzele de soc sunt o sursă excelentă de polifenoli, substanțe recunoscute pentru proprietățile antioxidante.

Consumat zi de zi, sucul de soc poate ajuta la ameliorarea simptomelor date de gripă și poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, grație conținutului bogat de antioxidanți. De asemenea, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și ajută chiar la reducerea timpului în care te confrunți cu o răceală, totul grație conținutului bogat de vitaminele A și C.

Sucul de soc este indicat și persoanelor care suferă de diabet, întrucât ajută pancreasul să sporească producția de insulină, reducând astfel nivelul glicemiei.

Printre altele, sucul de soc este considerat a fi un diuretic natural, astfel că acesta nu doar că ajută la prevenirea retenției de apă, dar ar avea și un rol laxativ, fiind un remediu util pentru constipaţie.

Sucul de soc este bogat în vitaminele A și C, fiind astfel recomandat chiar și pentru reducerea riscului de apariție a unor boli cronice, dar și de cancer ori boli de inimă, ajutând la reducerea trigliceridelor din sânge, precum și a nivelului de colesterol din sânge.

Sucul de soc conține, printre altele și acizi clorogenici, printre care acid cinamic, care ajută la combaterea alergiilor, precum și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Pentru a te bucura din plin de beneficiile sucului de soc ar trebui, însă, să bei cel puțin un litru de lichid pe zi, eventual neîndulcit. Efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 267 persoane