Numărul cazurilor de infecții cu noul tip de coronavirus a crescut în ultimele zile, chiar și în România, unde s-au înregistrat noi cazuri. Odată cu acestea au apărut, însă, mituri privind faptul că usturoiul ar vindeca această infecție.

Ei bine, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAI, usturoiul nu te vindecă de coronavirus.

”Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există dovezi potrivit cărora consumul de usturoi vă poate proteja de noul coronavirus”, este răspunsul dat de MAI la întrebarea ”Mâncând usturoi se poate preveni infecția cu noul coronavirus?”.

Chiar și așa, însă, usturoiul este o adevărată comoară pentru sănătate, întrucât are proprietăți antibiotice, ajutând la tratarea infecțiilor de la nivelul gâtului, dar și amigdalita.

De asemenea, usturoiul conține compuși aromatici ce ajută la dilatarea vaselor de sânge, dar și la deschiderea și relaxarea circulației sângelui.

Usturoiul are capacitatea de a îmbunătăți funcția ficatului, întrucât ajută atât la normalizarea colesterolului cât și a trigliceridelor din sânge.

Usturoiul este recunoscut pentru mirosul puternic, considerat neplăcut pentru multe persoane, dar poate să fie folosit chiar și sub formă de cataplasme, fiind eficient pentru a trata acneea, dar și pentru a combate verucile.

Utilizat sub formă de sirop, acesta ajută la ameliorarea tusei, dar și a altor simptome de gripă. Poate, de asemenea, să trateze și infecțiile minore, dar ajută și la prevenirea bolilor contagioase. Poate, de asemenea, să prevină instalarea bacteriei Helicobacter pylori, care declanșează endogastrita, ulcerul gastric și duodenal.

Articol citit de 512 persoane