Vitamina C este una dintre cele mai sigure și mai eficiente substanțe nutritive, spun experții. Aceasta nu poate fi leac pentru răceala comună (deși este gândită pentru a ajuta la prevenirea complicațiilor mai grave). Dar beneficiile aduse de vitamina C pot include protecția împotriva deficiențelor sistemului imunitar, a bolilor cardiovasculare, a problemelor de sănătate prenatale, a bolilor de ochi. Cercetătorii au descoperit că un consum ridicat de fructe și legume proaspete determină un risc redus pentru apariția a diferite tipuri de cancer. Studiile au arătat, de asemenea, că un consum crescut de vitamina C este conectat cu posibilitatea scăderii riscului de cancer de plămâni, gură, corzi vocale, gât, colon, rect, stomac și esofag. Vitamina C, de asemenea, ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral, un tip de boală cardiovasculară. O dietă plină de legume și fructe furnizează o cantitate de vitamina C care menține un nivel adecvat al tensiunii arteriale. De asemenea, protejează organismul de radicalii liberi, care ar putea fi motivul pentru producerea accidentelor vasculare cerebrale. Vitamina C joacă un rol-cheie în producerea de neurotransmițători, cum ar fi norepinefrina. Aceștia afectează starea de spirit a unei persoane și sunt esențiali pentru buna funcționare a creierului. Imunitatea este un alt avantaj important al acestei vitamine. Vitamina C este larg cunoscută pentru contribuția sa la întărirea sistemului imunitar al organismului și la menținerea elasticității vaselor sanguine. Vitamina C, de asemenea, ajută la vindecarea rănilor deoarece facilitează dezvoltarea țesutului conjunctiv, care accelerează procesul de vindecare a rănilor.

Articol citit de 6095 persoane