Turmericul provine din rădăcina plantei Curcuma Longa și are o piele maro dur și o carne portocalie profunda. Turmericul a fost mult timp folosit ca un puternic anti-inflamator in sistemele chineze si indiene de medicina. Turmericul a fost numit în mod tradițional "șofran indian", din cauza culorii sale galben-portocaliu profund și a fost folosit de-a lungul istoriei ca un condiment, vindecare remediu și textile colorant.

Turmericul are un gust piperat, cald și amar și un parfum blând ușor care amintește de portocală și ghimbir, și în timp ce este cel mai bine cunoscut ca fiind unul dintre ingredientele folosite pentru a face curry, ea oferă, de asemenea culoarea galben strălucitor.

Turmericul este utilizat pentru artrita, arsuri la stomac (dispepsie), dureri articulare, dureri de stomac, boala Crohn și colita ulcerativă, chirurgie de by-pass, hemoragie, diaree, gaze intestinale, balonare stomac, pierderea poftei de mâncare, icter, probleme hepatice, Helicobacter pylori (H. ), ulcere gastrice, sindromul de colon iritabil (IBS), tulburări ale vezicii biliare, colesterol ridicat, o afecțiune a pielii numita lichenul plan, inflamarea pielii de la un tratament cu radiatii si oboseala sunt remediate cu turmeric.

Este, de asemenea, utilizat pentru dureri de cap, bronșită, răceli, infecții pulmonare, fibromialgie, lepra, febra, probleme menstruale, mâncărimi ale pielii, recuperare după o intervenție chirurgicală, și forme de cancer. Alte utilizări includ depresia, boala Alzheimer, umflături în stratul de mijloc al ochiului (uveita anterioară), diabet zaharat, retenție de apă, viermi, o boala autoimuna numita lupus eritematos sistemic (LES), tuberculoza, inflamația vezicii urinare și probleme renale.

Unii oameni aplică turmeric pe piele pentru durere, impetigo, entorse și umflături, vânătăi, înțepături de lipitoare, infecții ale ochilor, acnee, afecțiuni inflamatorii ale pielii și leziuni ale pielii, dureri in interiorul gurii, răni infectate și boli ale gingiilor.

Articol citit de 6832 persoane