Printre cele mai importante beneficii ale citicolinei se numără faptul că îmbunătățește memoria, dar și energia mentală, astfel că vei putea memora mai ușor. Ba mai mult, conform unor studii realizate de oamenii de știință, aceasta este benefică pentru a trata și preveni afecțiuni ca Alzheimer și demență.

De asemenea, conform unor specialiști din Japonia, citicolina, care se găsește în suplimentul alimentar Cebraoptim, este recomandat persoanelor care au suferit accident vascular cerebral, deoarece ajută la recuperarea lor. Ba mai mult, este indicat și persoanelor care suferă de glaucom, deoarece îmbunătățește circulația sângelui în creier.

Citicolina este responsabilă de creșterea nivelului de acetilcolină în creier, care este un neurotransmițător utilizat pentru a comunica între neuroni, ceea ce înseamnă că are un rol deosebit de important în dezvoltarea capacității de memorie, dar și a altor procese cognitive.

Citicolina îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce ajută la creșterea consumului de oxigen și metabolismul glucozei, eeste recomandată pentru tratarea unor boli vasculare cerebrale, traumatisme craniene ori alte tulburări cognitive ca demență și declin cognitiv datorat vârstei.

Conform oamenilor de știință, citicolina sau citidina 5-difosfocolină, este utilizată de către organismul nostru în procesul de producție a colinei și a uridinei, fiind recomandată pacienților care au suferit un atac vascular cerebral, întrucât sporește șansele de recuperare. Este, însă, indicat să fie administrată în 24 de ore.

Un adevărat miracol pentru creier este, fără doar și poate, Citicolina, un ingredient ce se regăsește în Cebraoptim, întrucât ajută la recuperarea persoanelor care au suferit accidente cerebrovasculare ischemice, întrucât poate trata efectele negative lăsate asupra neuronilor și, ba mai mult, poate reduce riscul de apariție a altor accidente cerebral vasculare. De asemenea, administrat în cazul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, acestea își pot îmbunătăți memoria.

De asemenea, citicolina este un nutrient similar cu vitamina B, astfel că este esențială pentru funcționarea optimă a creierului, întrucât face posibilă transmiterea acetilcolinei către creier. De aceea, acest ingredient este eficient pentru tratarea unor afecțiuni mentale și, ba mai mult, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și elimină toxinele din organism, îmbunătățind astfel starea de sănătate generală.

Articol citit de 1605 persoane