Hreanul este o rădăcină iute, lunga, care se foloseste ca un condiment in diferite rețete. Acesta dispune de o aroma puternica, iute și ascuțita care poate fi apreciată numai după ce a fost experimentat gustul său unic.

Botanic, această rădăcină picanta aparține genului Armoracia, în familia Brassicaceae; de unde mai fac parte si alți membri ai Brassica, cum ar fi muștar, varza, ridichi, varză, etc.

Cele mai multe beneficii de sănătate ale hreanului sunt cauzate în principal de nutrienții ridicati și de minerale, care include fibre alimentare, vitamina C, acid folic, potasiu, calciu, magneziu, zinc și mangan. In compoziția sa chimică organică a enzimelor și a uleiurilor gasim sinigrină, un glucosinolat puternic.

Sistemul imunitar de sănătate și prevenirea cancerului:

Hreanul este dotat cu nutrienti si fitochimicale benefice, unele dintre care îi conferă un miros distinctiv, picant, care este atât de bine cunoscut. Acesta este motivul pentru care funcționează atât de bine ca un aditiv alimentar și un ingredient în bucătării din întreaga lume. Unele dintre aceste substanțe chimice sunt sub diferite forme de izotiocianat și sinigrina. Aceste componente s-au dovedit a avea caracteristici antioxidante care cresc rezistența sistemului imunitar și stimulează activitatea și producția de celule albe din sange, principala linie de apărare a organismului. Conținutul de vitamina C din hrean este de asemenea impresionant de mare, ceea ce sporește rezistența sistemului imunitar și se alătură forțelor de apărare împotriva radicalilor liberi.

In ceea ce priveste prevenirea cancerului, sinigrina este, de asemenea, un glucosinolat, un anumit tip de antioxidant care este benefic în apărarea creșterii canceroase. Inhibă mutatia celulelor sanatoase in celule canceroase, care apare ca urmare a radicalilor liberi din organism, care sunt produse secundare periculoase ale metabolismului celular si trebuie spălat în mod continuu din organism. Prin adăugarea unui sos de hrean la diverse alimente, vă creste capacitatea de a lupta impotriva cancerului si a intarzia raspandirea metastazelor celulelor canceroase, în cazul în care s-a contractat deja una dintre formele mortale ale acestuia.

Articol citit de 7274 persoane