Sparanghelul este o sursă foarte bună de fibre, acid folic, vitaminele A, C, E și K precum și crom, un mineral care îmbunătațește capacitatea insulinei de a transporta glucoza din sânge în celule. Aceasta plantă înrudită cu avocado, varza creață și varza de Bruxelles este o sursă deosebit de bogată în glutation, un compus care, fiind detoxifiant, ajută la descompunerea agenților cancerigeni și a altor compuși dăunători cum ar fi radicalii liberi. Acesta este motivul pentru care sparanghelul mâncat poate ajuta la protejarea împotriva și combaterea anumitor forme de cancer, cum ar fi cancer osos, de sân, de colon, de laringe și cancer pulmonar. Este un diuretic natural: conține niveluri ridicate de asparagină și de aminoacizi, care servesc ca un diuretic natural, crește nivelul de urină, nu numai că eliberează un fluid ci ajuta organismul sa scape de săruri în exces. Acest lucru este benefic în special pentru persoanele care suferă de edem (o acumulare de fluide în țesuturile organismului) și pentru cei care au hipertensiune arterială sau alte boli legate de inimă.  

Articol citit de 5892 persoane