Molustele si crustaceele oferă o mulțime de nutrienți, inclusiv:

  • Omega3 - acizi grași

  • grasimi bune (grăsimi mononesaturate și polinesaturate)

  • minerale (zinc, cupru, fier, magneziu)

  • proteină


Aceste alimente tind să fie scăzute în mercur, sarace in grasimi si sarace in colesterol. Chiar și creveții, care a fost odată considerati a fi ridicati în colesterol, nu sunt în afara limitelor. Este mai mare în colesterol și sodiu decât alte tipuri de crustacee, dar nu are cantități nesănătoase.

Stridiile au un continut ridicat de minerale, împreună cu un conținut scăzut de grăsimi, colesterol și sodiu, făcându-le una dintre cele mai bune opțiuni.

Toate aceste elemente nutritive mari adăuga până la mari beneficii pentru organismul tau, inclusiv un risc mai mic de boli de inima, un impuls in dezvoltarea creierului si niveluri mai ridicate de colesterol bun.

Articol citit de 6291 persoane