Vitaminele B includ tiamina, riboflavina, niacina, acid folic (de asemenea, numit acid folic sau acid folic), vitamina B6, vitamina B12, biotină și acid pantotenic. Vitaminele B funcționează în mod colectiv și individual, în fiecare celulă pentru a efectua mai multe locuri de muncă diferite, inclusiv ajutând organismul elibera energia devine din carbohidrați, proteine și grăsimi.

Din fericire, vitaminele B sunt distribuite pe scară largă în aprovizionarea cu alimente, asa ca daca mananci o dieta variata, echilibrata care include alimente din toate grupele de alimente, este cel mai probabil sa obti cat mai multe vitamine necesare.

  • tiamină
    corpul tau se bazeaza pe tiamina pentru a reglementa apetitul si metabolismul. Unele dintre cele mai bune surse de tiamina sunt carne de porc, șuncă, întuneric legume cu frunze verzi, fortificate cereale integrale și produse de patiserie, germeni de grâu, orez îmbogățit, mazăre verde, linte si nuci, cum ar fi migdale și nuci pecan. Femeile și bărbații au nevoie de 1,1 și 1,2 miligrame pe zi, respectiv.

  • riboflavină
    Consumați riboflavina pentru o piele sanatoasa. Lapte și produse lactate, cum ar fi iaurtul și brânza sunt bogate în riboflavină. Sparanghel, spanac și alte legume cu frunze de culoare verde inchis, pui, peste, oua si cereale fortificate, de asemenea aduc cantități semnificative de riboflavina la dieta. Scopul este de un aport de 1,1 miligrame pentru femei și 1,3 miligrame pentru bărbați.

  • niacina
    Pui, curcan, somon și alte soiuri de pește, inclusiv conserve de ton ambalate sunt surse excelente naturale de niacina. Cereale, leguminoase, arahide, paste și grâu integral, de asemenea, in cantități variabile. Niacina promoveaza functiile nervoase sanatoase, beneficiile sistemului cardiovascular si ajuta la producerea de energie. Barbatii au nevoie de 16 miligrame de niacină, în timp ce femeile au nevoie de 14.

Articol citit de 7333 persoane