Miricetina este un flavonol, format din coloana vertebrală 3-hidroxiflavona și 6 grupe hidroxil. Miricetina pură este o pulbere de pulbere cristalină de culoare galben-bej. Miricetina are loc în principal în natură sub formă de glicozide.

Miricetina se gaseste in mai multe alimente, cum ar fi nuci, ceapa, fructe de pădure, ierburi și struguri roșii.

Miricetina exercită o largă varietate de efecte biologice, inclusiv activități radicalului liber-antioxidantă. Rapoartele indica faptul ca miricetinul are proprietati anti-cancer si proprietati anti-inflamatorii si poate imbunatati sanatatea osoasa.

Miricetina are anticancerigene puternice și proprietățile antimutagenic, dar a fost demonstrat de a promova mutageneză cu ajutorul testului Ames.

Miricetina sa dovedit a inhiba expresia factor de necroză tumorală alfa, un citokine care promovează răspunsul inflamator și este implicat în bolile inflamatorii.

Miricetina si alte flavonoide pot imbunatati sanatatea inimii prin prevenirea oxidării LDL și reducerea absorbției de LDL oxidat de către macrofage.

Studiile au arătat că myricetin inhibă absorbția methylglucose de adipocite, reduce prejudiciu oxidativ în bolile osoase asociate cu diabet si reduce nivelul plasmatic de glucoză la șobolani diabetici.

Miricetina poate oferi beneficii pentru persoane cu boli ale creierului, cum ar fi Parkinson si Alzheimer. Myricetin inhibă producerea de ROS cauzate de glutamat și reduce activarea indusă de glutamat caspazei-3. Miricetina a restaurat nivelul de dopamină la animalele de laborator cu parkinsonism indus. Miricetina poate inhiba, de asemenea, beta-amiloid formarea fibrilelor la pacientii cu Alzheimer.

Articol citit de 6980 persoane