Secara este una dintre cele mai importante culturi cerealiere din lume, iar acest tip de iarbă este cultivat pe scară largă în întreaga lume. Denumirea științifică de secară este Secale cereale. Punct de vedere agricol, este foarte similar cu grâu și orz, așa că are multe din aceleași aplicații.

Toate beneficiile pentru sănătate atribuite în mod obișnuit adăugarea de secară la dieta sunt rezultatul de nutrienți, vitamine, minerale și compuși organici care pot fi găsite în termen de secară. Unele dintre aceste componente cheie includ mangan, cupru, magneziu, fosfor, vitamine din complexul B, fibre alimentare și compuși antioxidanți fenolici.

Unele dintre cele mai impresionante beneficiile pentru sănătate ale secară includ capacitatea sa de a ajuta cu eforturile de scadere in greutate, creste eficienta sistemului digestiv, ajuta la prevenirea calculilor biliari, reduce riscul de diabet zaharat, scăderea tensiunii arteriale, în general, protejează sănătatea cardiovasculară, pentru a preveni diverse tipuri de cancer, si chiar mai mici șansele de a dezvolta astm copilarie.

Articol citit de 6249 persoane