Quinoa este o cultură de cereale, care este cultivata pentru semințele sale comestibile. Se pronunță KEEN-wah. Din punct de vedere tehnic, nu este un bob de cereale, ci o pseudo-cereala.

Cu alte cuvinte, acesta este de fapt o "sămânță" care este preparata și consumata în mod similar cu un bob.

Quinoa conține în jur de 14-15 grame de proteine la 100 de grame. Lucrul cu adevarat notabil despre acesta nu este atât de mult cantitatea, ci faptul că acestea dețin toate cele nouă aminoacizi esențiali în proporții adecvate. Quinoa este deosebit de ridicata în lizină. Acasta este aminoacidul care se găsește de obicei deficitar în alte mai multe cereale comerciale, cum ar fi orez, porumb și grâu.

1 cana de quinoa fierte sau 185 grame:

  • Proteine: 8 grame.

  • Fibră: 5 grame.

  • Mangan: 58% din DZR.

  • Magneziu: 30% din DZR.

  • Fosfor: 28% din DZR.

  • Folat: 19% din DZR.

  • Cupru: 18% din DZR.

  • Fier: 15% din DZR.

  • Zinc: 13% din DZR.

  • Potasiu: 9% din DZR.

  • Peste 10% din DZR pentru vitaminele B1, B2 și B6.

  • cantități mici de calciu, B3 (niacina) și vitamina E.

Articol citit de 6521 persoane