Trifoiul roșu este utilizat pentru mai multe condiții, dar până în prezent, nu există suficiente dovezi științifice pentru a stabili dacă acesta este eficient pentru oricare dintre ele. Ea nu pare să funcționeze, deși, pentru scăderea colesterolului sau controlul bufeurile la femei.

Trifoiul roșu este utilizat pentru prevenirea cancerului, indigestie, colesterol ridicat, tuse convulsiva, tuse, astm, bronșită, și a bolilor cu transmitere sexuală (BTS).

Unele femei folosesc trifoi roșu pentru simptome ale menopauzei cum ar fi bufeurile; pentru dureri de san sau sensibilitate (mastalgie); si pentru sindromul premenstrual (PMS).

Trifoiul roșu este aplicat pe piele pentru cancerul de piele, leziuni ale pielii, arsuri, și bolile cronice ale pielii, inclusiv eczeme și psoriazis.

În alimente și băuturi, extractul solid de trifoi roșu este folosit ca ingredient aromatizant.

Trifoiul roșu conține substanțe chimice asemănătoare hormonilor numite izoflavone, care par sa cauzeze probleme de reproducere la anumite animale. Experții cred că o dieta bogata in izoflavone poate sa fi fost responsabila pentru rapoartele de eșec al reproducerii si a bolilor de ficat în gheparzi care trăiesc în grădini zoologice. În cantități mari, trifoiul roșu poate provoca sterilitate la animale.

Trifoiul roșu conține "izoflavone", care sunt schimbate în organism pentru a "fitoestrogeni", care sunt similare cu hormonul estrogen.

Pierderea parului (alopecie). primele cercetari arata ca aplicarea unui produs combinat care conține extract de trifoi cu flori rosii creste cresterea parului la persoanele cu pierderea parului.

Simptome ale glandei prostatei marite (hiperplazie benignă de prostată). Cercetarile sugereaza ca suplimentele de trifoi roșu s-ar putea ameliora unele simptome ale hiperplaziei benigne de prostată (HBP). Se pare sa scada urinare pe timp de noapte si de a imbunatati calitatea vietii la barbatii cu HBP. Cu toate acestea, trifoi roșu nu pare să afecteze rata de urină de curgere, de prostata-antigen specific (PSA) valori, sau marimea prostatei.

cancer de san. dovezi arată că administrarea unui extract specific de trifoi roșu (Promensil) pe zi, timp de un an nu creste densitatea tesutului mamar, sugerand ca s-ar putea să nu afecteze riscul de cancer de san.

Cancer al mucoasei uterine (cancer endometrial). primele cercetari sugereaza ca administrarea de suplimente de trifoi roșu nu ajuta la prevenirea cancerului endometrial.

durere la nivelul sânilor ciclica. Există unele dovezi că mai devreme de trifoi roșu s-ar putea ameliora durerea de san ciclic si sensibilitate.

  • Indigestie.

  • Probleme pulmonare (tuse, bronșită, astm).

  • boli cu transmitere sexuală (BTS).

  • sindromul premenstrual (PMS).

  • Probleme ale pielii (tumori canceroase, arsuri, eczeme, psoriazis).

  • Alte condiții.

Articol citit de 6739 persoane