Lecitina este o grăsime care este esențială în celulele corpului. Acesta poate fi găsit în multe alimente, inclusiv soia și gălbenușurile de ou. Lecitina este luat ca medicament și este, de asemenea, utilizat la fabricarea medicamentelor.

Lecitina este utilizata pentru tratarea tulburărilor de memorie, cum ar fi dementa si boala Alzheimer. Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea bolilor vezicii biliare, boli de ficat, anumite tipuri de depresie, colesterol ridicat, anxietate, si o boala a pielii numita eczema.

Unii oameni aplică lecitină pe piele ca o crema.

Vei vedea de multe ori lecitină ca aditiv alimentar. Este folosit pentru a păstra anumite ingrediente din separarea.

Ati putea vedea, de asemenea, lecitină ca ingredient în unele medicamente pentru ochi. Este folosit pentru a ajuta la menținerea medicamentului în contact cu corneea ochiului.

lecitină din soia este, de asemenea, cunoscut pentru scaderea nivelului de colesterol rau si trigliceride. În plus, lecitină din soia se spune pentru a crește HDL, altfel cunoscut sub numele de colesterol bun, și pentru a oferi beneficii suplimentare la pacientii deja pe un medicament pentru tratarea colesterolului ridicat. Există o serie de utilizări suplimentare pentru lecitină, deși cele mai multe beneficii se încadrează în conformitate cu sistemul nervos și sistemul circulator.

Articol citit de 6373 persoane