Cărnoase sulite verzi de sparanghel sunt atât de suculente și au fost considerate o delicatesă încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta leguma este extrem de apreciate vine cu venirea primăverii, atunci când ei muguri sparge prin sol și să ajungă la lungimea lor, recolta de 6-8 inch. În California primele culturi sunt culese încă din februarie, cu toate acestea, sezonul lor este în general considerată să curgă din aprilie până în luna mai. Sezonul de creștere în Midwest și Est se extinde până în iulie.

Una dintre cele mai nutritive bine echilibrate legume - bogate in acid folic si o buna sursa de potasiu, fibre, tiamina, și vitaminele A, B6 si C.

O portie de 5 uncii oferă 60% din DZR pentru acid folic si este saraca in calorii.

Sparanghel, fierte (180,00 grame)

Calorii: 40

  • vitamina K 101%

  • acid folic 67%

  • cupru 33%

  • vitamina B 124%

  • seleniu 20%

  • vitamina B 219%

  • Vitamina C 18%

  • Vitamina E 18%

  • mangan 14%

  • fosfor 14%

  • fibra de 14%

  • potasiu 12%

  • vitamina B 312%

  • colină 11%

  • zinc 10%

  • vitamina A 10%

  • fier de 9%

  • proteine 9%

  • Acid pantotenic 8%

  • vitamina B6 8%

  • magneziu 6%

  • calciu 4%

Articol citit de 5948 persoane