Cele mai multe beneficii de sănătate bine cercetate de ceai verde, un mare de băutură face să includă în dieta dumneavoastră pentru prevenirea și tratamentul cancerului, probleme cardiace, boli cardiovasculare, un nivel ridicat de colesterol, artrita reumatoida, infectie, carii dentare, si multe altele. Ceaiul verde contine un antioxidant numit epigallocatechin-3 galat (EGCG), care este, de asemenea, util în tratarea unei varietăți de boli.

Impreuna cu cofeina, care dă ceai verde gustul său caracteristic, amărăciune și efect stimulator, ceaiul verde este, de asemenea, bogat într-un grup de substanțe chimice, numite catechină Polifenolii (în mod obișnuit cunoscut sub numele de taninuri, care contribuie la gustul amar și astringență). Aceste Polifenoli catechin includ catechină, epicatechina, epicatechina Galat (ECG), galat epigallocatechin (EGCG), și diverse Pro-anthocyanidins. Acestea sunt cunoscute ca Flavonoidele si sunt antioxidanti foarte puternici. Flavonoidele, împreună cu câțiva aminoacizi, cum ar fi Thianine, sunt responsabile pentru aroma puternica de ceai verde.

In plus, ceaiul verde contine, de asemenea, aminoacizi, cum ar fi teanina, acid butiric și Liganin; Alcaloizii xantinei, cum ar fi adenină, dimetilxantină, teobromina, teofilina și Xantin; Pectină (găsit, de asemenea, în fructe); zaharide (zahăr), clorofilă și triterpene saponine. Unele vitamine, cum ar fi vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina C si vitamina E sunt, de asemenea, găsite în ceaiul verde. Dupa aceea lista impresionanta, poate că încep să înțeleagă modul în care ceaiul verde ambalat este cu nutrienți și componente benefice.

Articol citit de 5221 persoane