Griffonia Simplicifolia are numeroase beneficii asupra sănătății, întrucât îmbunătățește starea de spirit și ajută la reglarea greutății corporale.

Cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, Griffonia Simplicifolia, care crește în Africa Occidentală, dar și în Africa Centrală, Ghana și Tago, are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății, fiind folosită pentru tratarea rănilor și pentru combaterea durerii.

Griffonia Simplicifolia este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, dar, cel mai important, conține hidroxitriptofan (5-HTP), o moleculă ce este tranformată în organismul uman în serotonină, cunoscută drept ”horomonul fericirii”. Așadar, Griffonia Simplicifolia are rolul de a trata anxietatea, depresia, dar și insomniile ori tulburările de apetit. Ba mai mult, se pare că ajută la menținerea stării de sănătate a sistemului nervos.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale plantei de Griffonia Simplicifolia este faptul că ajută la îmbunătățirea cantității de serotonină din organism, care este responsabilă de trimiterea de mesaje creierului pentru a regla apetitul și sațietatea, astfel că problemele cu greutatea nu vor mai exista. De asemenea, are proprietăți antidepresive, întrucât ajută la îmbunătățirea stării de spirit.

Printre altele Griffonia Simplicifolia joacă un rol important pentru tratarea tulburărilor de somn și, ba mai mult, trateaz simptomele date de sindromul premenstrual. Îmbunătățește, de asemenea, funcția metabolică și menține sănătatea sistemului nervos central. Ba mai mult, conform experților în medicină naturopată Griffonia Simplicifolia poate ameliora chiar și simptomele date de fibromialgie, o boală ce se manifestă prin dureri ale mușchilor și a tesutului fibros. Grație nivelului de serotonină din organism, durerile, anxietatea și oboseala vor dispărea, fapt pentru care veți avea un somn liniștit și odihnitor.

Griffonia Simplicifolia înlătură chiar și durerile de cap ori migrenele, reduce pofta de mâncare și ține furia la distanță, astfel că stările de nervozitate nu vor mai exista.

Articol citit de 1244 persoane