Hesperidina este un produs chimic de plante care este clasificat ca fiind un "bioflavonoid". Acesta se gaseste in principal in fructe citrice. Oamenii il folosesc ca medicament.

Hesperidina singura, sau în combinație cu alte citrice (bioflavonoide Diosmina, de exemplu), este cel mai des folosit pentru conditii ale vaselor sanguine, cum ar fi hemoroizi, varice, si o circulatie proasta (staza venoasă). De asemenea, este utilizat pentru a trata limfedemul, o condiție care implică retenția de lichide, care poate fi o complicație a chirurgiei cancerului de san.

Cum functioneazã?

Hesperidina poate ajuta vasele sanguine să funcționeze mai bine. Aceasta poate reduce, de asemenea, inflamațiile.

Circulația deficitară la nivelul picioarelor (insuficiență venoasă cronică, IVC). Având un anumit produs (Cyclo 3 Fort) care conține hesperidina cu metil calcon, ruscus, si vitamina C oral pare a ameliora simptomele de circulație deficitară la nivelul picioarelor.

Hemoroizi. Unele cercetari sugereaza ca luarea unui produs specific conținând hesperidina și diosmin oral timp de până la 3 luni ameliorează simptomele de hemoroizi anali. Acesta poate de asemenea preveni hemoroizii după ce s-au vindecat.

Piciorul cu circulatie slaba (ulcere de staza venoasă). Având un produs specific conținând hesperidina și diosmin oral timp de 2 luni pare să se îmbunătățească vindecarea micilor ulcere a stazei venoase atunci când sunt utilizate împreună cu pansamente de compresie.

Articol citit de 6968 persoane