Orzul este utilizat pentru scăderea zahărului din sânge, tensiunii arteriale și a colesterolului, precum și pentru a  promova pierderea in greutate. Este de asemenea folosit pentru probleme digestive, inclusiv diaree, dureri de stomac, precum și stările inflamatorii intestinale.

Unii oameni folosesc orz pentru creșterea fortei si rezistentei. Alte utilizări includ prevenirea cancerului și tratamentul unei probleme pulmonare numita bronșită.

Orzul este aplicat pe piele pentru tratarea arsurilor.

În alimente, orzul este folosit ca sursă de vitamine, carbohidrați, proteine și uleiuri grase.

În industria prelucrătoare, orzul este folosit ca un aliment, îndulcitor natural și ca ingredient pentru fabricarea berii și băuturi alcoolice.

Probabil eficient pentru:

  • Colesterol ridicat. Cercetările arată că, luând orz, poate reduce nivelul colesterolului total si colesterol "rau" lipoproteine ​​cu densitate mică (LDL). Beneficiul ar putea depinde de cantitatea luată. Luând 0,4, 3, sau 6 grame de fibre solubile din orz pe zi reduce nivelul colesterolului total cu 14%, 17% și respectiv 20%. LDL este redus cu 17% la 24%. Orzul de asemenea, pare să reducă un alt grup de grăsimi din sânge numite trigliceride cu 6% la 16% și crește colesterolul "bun" lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL) cu 9% până la 18%.

  • Luând orz pe cale orala, de asemenea, pare a reduce tensiunea arteriala la persoanele cu nivel ridicat de colesterol.

  • Food and Drug Administration (FDA) permite acum o mențiune de sănătate pentru produsele alimentare care conțin orz. Un produs alimentar care conține 0,75 grame de fibre solubile din orz per porție poate pretinde că, atunci când este utilizat ca parte a unui regim alimentar care este sarac in grasimi saturate, produsul poate reduce riscul de boli de inima.


Eventual eficient pentru:

  • Cancerul de stomac. Unele dovezi sugerează că consumul de fibre alimentare, inclusiv orz, este legat cu un risc redus de cancer la stomac.

Articol citit de 8261 persoane