Portocalele. Fructe portocalii delicioase și suculente care conțin o listă impresionantă de nutrienți esențiali, vitamine, minerale pentru creșterea și dezvoltarea normală și bunăstarea generală.

Nutrienții în portocale sunt abundente și diverse. Fructul este sarac in calorii, nu contine grasimi sau colesterol saturate, dar este bogat în fibre alimentare, pectin. Pectin, în virtutea sa ca un laxativ în vrac, ajută la protejarea membranei mucoase a colonului prin reducerea timpului de expunere al acesteia la substanțe toxice precum ca prin legarea de cancer cauzatoare de substante chimice in colon. Pectina a fost demonstrat, de asemenea, pentru a reduce nivelul colesterolului din sânge prin reducerea re-absorbție în colon prin legarea de acizi biliari in colon.

Portocalele, ca și alte fructe citrice, sunt o sursa excelenta de vitaminC (furnizează 53,2 mg per 100 g, aproximativ 90% din DRI); Vitamina C este un puternic antioxidant natural. Consumul de alimente bogate in vitamina C ajuta organismul dezvolta rezistenta impotriva agentilor infectiosi si radicalii liberi, scavenge pro-inflamatorii daunatoare din sange.

Fructele de portocale conține o varietate de fitochimicale. Hesperetină, naringin și naringenină sunt flavonoide se gasesc in fructe citrice. Naringenină se constată că au un efect biologic activ asupra sănătății umane ca antioxidant, captator de radicali liberi, anti-inflamator, și modulator al sistemului imunitar. Această substanță a fost demonstrat, de asemenea, pentru a reduce un prejudiciu oxidant ADN studiile in vitro. Puterea antioxidantă totală (ORAC) de portocale (soiul buric) este 1819 pmol TE / 100 g.

Portocalele contin, de asemenea, niveluri foarte bune de vitamina A, și alți antioxidanți flavonoidice, cum ar fi alfa și beta-caroten, beta-criptoxantina, Zea-xanthin și luteina. Acești compuși sunt cunoscuți ca având proprietăți antioxidante. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru menținerea membranelor mucoase sănătoase și a pielii și sunt esențiale pentru problemele de vedere. Consumul de fructe naturale bogate in flavonoide ajuta organismul uman proteja de plămân și cavității orale de cancer.

Este, de asemenea, o foarte buna sursa de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, piridoxina, și folati. Aceste vitamine sunt esentiale in sensul ca organismul uman le cere din surse externe pentru a reface.

Articol citit de 5138 persoane