Un alt ingredient regăsit în compoziția Cebraoptim este, fără doar și poate, Gingko Biloba, o plantă medicinală ale cărei proprietăți benefice sunt cunoscute încă din ele mai vechi timpuri, întrucât este o sursă excelentă de substanțe benefice pentru organism, între care amintim flavonoizi, acizi organici și substanțe fenolice.

Principalele ingrediente regăsite în Gingko Biloba sunt flavonoidele și terpenoidele, care au efecte antioxidante.

Extractul de Gingko Biloba, care se regăsește în compoziția Cebraoptim, are numeroase proprietăți benefice pentru organism, fiind recomandat pentru a trata afecțiuni ca Vitiligo ori psoriazis. Ba mai mult, poate trata, conform specialiștilor în medicină naturopată tulburări de circulație cerebrală, fapt pentru care e adjuvant în accidentul vascular, dar și în degenerescență maculară și în retinopatia diabetică.

Printre altele Gingko Biloba este recomandat pentru tratarea impotenței și a infertilității la bărbați, poate reduce nivelul de colesterol din organism și tratează și depresia cronică. De asemenea, este indicat pentru îmbunătățirea atenției, a capacității de concentrare și a mermoriei. Experții în medicină naturopată o recomandă și pentru tratarea ischemiei cardiace, dar și a aterosclerozei ori a tromboflebitei.

Gingko Biloba este recmandat, de asemenea, pentru prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi, dar și pentru tratarea afecțiunilor oculare și a urechilor. De asemenea, este adjuvant în cazul tumorilor mamare și îmbunătățește circulația sângelui, astfel că înlătură senzația de mâini și picioare reci.

Gingko Biloba este indicat și pentru a preveni simptomele date de menopauză sau în sindromul premenstrual, dar și pentru tratarea unor afecțiuni psihice ori depresie, iar oamenii de știință susțin că cele mai bune efecte apar în cazul persoanelor care suferă de dificultăți cognitive ori care sunt în vârstă. Tratează, de asemenea, chiar și retinopatia diabetică, dar și senzația de zgomot în urechi.

Articol citit de 839 persoane