Flavonoizii sunt una dintre cele mai mari familii de nutrienți cunoscute de oameni de știință, și include peste 6.000 de membri ai familiei deja identificate. Unele dintre cele mai cunoscute flavonoide includ quercetină, kaempferolul, catechinele și antocianidine. Această grupă de nutrienți este cel mai faimos pentru antioxidant si beneficiile pentru sanatate anti-inflamatorii, precum și contribuția sa de culori vibrante la alimentele pe care le mânca.

Pentru că multe flavonoide și în special cele care aparțin două subgrupuri flavonoidice numite flavonoli și flavan-3-oli pot fi eficiente în reducerea daunelor radicalilor liberi celulelor si a altor componente din țesuturi organism, ele oferă beneficii antioxidante. Nu este clar, cu toate acestea, în cazul în care ar trebui să fie de gândire despre flavonoide ca incadrandu-se în aceeași categorie ca fiind mai larg cunoscute nutrienti antioxidanti cum ar fi vitamina C sau vitamina E.

Protecția celulelor nervoase de la daune pe bază de oxigen, și de a ajuta în timpul procesului lent și exigente de regenerare a nervului (in afara creierului si a maduvei spinarii), ambele sunt demonstrate beneficiile aportului de flavonoizi pentru sistemul nervos.

Fara a fi surprinzator, deoarece multe probleme în sistemul cardiovascular implica probleme cu stresul oxidativ si inflamatie, antioxidante si beneficiile anti-inflamatorii din flavonoide alimentari oferă suport direct pentru acest organism de sistem. In fluxul sanguin, flavonoide s-au dovedit a ajuta la protejarea moleculele de colesterol LDL din daune legate de oxigen. Această protecție LDL, la rândul său, ajută la scăderea riscului de ateroscleroza.

Articol citit de 5841 persoane