Sâmburi mari cu gust untos, bun pentru făină, întregi de gătit, germeni, sau culturi de iarbă. Kamut, marca înregistrată pentru grâul Khorasan, este un bob vechi, cu multe de oferit pentru meniuri moderne. O rudă îndepărtată de grâu, Kamut are un gust ușor dulce și se mândrește cu niveluri mai ridicate de proteine, vitamine, minerale și grăsimi decât grâul dur mai consumate în mod obișnuit astăzi. Cu toate că Kamut este în mod tipic un ingredient în pâine, cereale, snacks-uri și alte bunuri coapte puteti germina si consuma crud.Cu toate ca Kamut crud prezinta anumite pericole, ele contin, de asemenea, un pumn nutrițional. O jumătate de cană de nefiartă Kamut conține 13,6 g de proteine, 8,5 g de fibre, 4 mg de fier, 125 mg de magneziu, 64 mcg de seleniu, 415 mg de potasiu și 359 mg de fosfor, in conformitate cu baza de date USDA nutrientilor.

In plus, procesul de germinare Kamut de la starea sa uscată inițială elimină inhibitori ai enzimei, care pot face ca mugurii mai ușor de digerat decât formele neîncolțiți ale acestei cereale.

Articol citit de 4960 persoane