Lichenii consta din alge si ciupercile care cresc împreună într-o relație de ajutor reciproc. Lichenii atrag substantele nutritive din mediu și sunt ușor contaminate. Ei cresc bine în Islanda, deoarece este una dintre țările cel mai puțin poluate din lume. Cei mai multi dintre lichenii din Europa au fost contaminati de Cernobîl, in accidentul centralei nucleare, dar Islanda a primit mult mai puțina radioactivitate, iar lichenii au ramas relativ siguri.

Lichenul islandic este utilizat pentru tratarea iritației gurii și a gâtului, pierderea poftei de mâncare, receli comune, tuse uscată, bronșită, indigestie, febra, boli pulmonare, renale și vezicii urinare, precum și tendința spre infecție.

Unii oameni aplică Lichen islandic direct la răni. În produsele alimentare, Lichenul islandic este folosit ca o sursă de alimentare in caz de urgență în Islanda.

În industria prelucrătoare, este utilizat ca arome în băuturile alcoolice. Lichen islandic pare să aibă o acțiune de calmare. Ar putea reduce, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor.

 

Articol citit de 6430 persoane