Nelipsite din compoziția Insuveg sunt și frunzele de afin, care sunt recunoscute pentru proprietățile antiseptice, antidiareice, antihemoragice, hipoglicemiante, antiinflamatoare și antibiotice.

Funzele de afine sunt bogate în antioxidanți, acid elagic, dar și vitamine de tip A, B, C și E, precum și tanin, ericolină, flavonoizi, mirtilină și acizi organici, motiv pentru care sunt o adevărată comoară pentru sănătate.

Conform studiilor de specialitate, frunzele de afin nu doar că ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și menține glucoza din sânge în concentrații normale, însă are puterea de a proteja și regenera vasele capilare sanguine din piele și din retină. Ajută, de asemenea, la reducerea riscului de sângerare și menține în limite normale acidul uric din sânge.

Frunzele de afin ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, întrucât ajută la optimizarea funcției pancreasului, sporește secreția de insulină și, mai mult de atât, sprorește rezistența la insulină în organism.

Poate, de asemenea, să trateze afecțiuni precum gută, enterocolită, parazitoze intestinale, dar și infecții urinare, reumatism, afecțiuni deramtologice ori tulburări ale circulației periferice.

Articol citit de 490 persoane