Acidul clorogenic este un compus antioxidant si fenolic, care, într-un mod care nu este încă pe deplin clar, poate modula și/sau suprima raspunsul imun. Efectul acidului clorogenic și genisteina asupra sistemului imunitar este dependent de doză. Acidul clorogenic este un fitochimic găsit în boabe de cafea și cafea. Acesta a fost privit ca fiind capabil de a reduce nivelul de zahar din sange si, posibil, de a exercita un efect anti-diabetic. Acesta a fost de asemenea implicat in pierderea in greutate si exercita un efect anti-obezitate, dar care este în corelație și nu neapărat din cauza acidul clorogenic. Acidul clorogenic poate fi benefic să suplimenteze dieta cu toate că dozele găsite în sursele alimentare sunt suficiente pentru a preveni pe termen lung (antidiabetic). Sursele de acid clorogenic includ aceste alimente:

  • Seminte de in
  • Morcovi
  • Mere
  • Capsuni
  • Cartofi
  • Ananas

(Conținut ridicat)

  • cafea
  • seminte de floarea soarelui
  • ceai
  • afine

(Conținut inferior, dar mai mare decât in alte alimente)

  • Patrunjel chinezesc
  • cartofi
  • rosii
  • mere
  • pere
  • tutun
  • vânătă

Articol citit de 5169 persoane